17 Kasım 2014 Pazartesi

Beypazari Kurusu Yapilisi Tarifi

Beypazarı kurusu

Beypazarı kurusu, Ankara‘nın Beypazarı ilçesine has bir kurabiyedir.
Malzemeler; un, süt, tereyağı, maya, tuz, tarçındır. Sert olmasından dolayı “yaş kuru” denen daha yumuşak bir türüde bulunmaktadır.
Beypazarı kurusu çoğunlukla çay ile servis yapılır.

Yapılışı

Ölçekler zevke göre değişkenlik gösterebilir. Malzemeler karıştırılarak 1-2 saat dinlendirilir. Önceden 200°C’ye kadar ısıtılmış fırında yarım saat pişirilip çıkartılır. Biraz bekletildikten sonra 100°C fırında 2-3 saat daha pişirilir. Soğutulduktan sonra bir poşet içerisinde muhafaza edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir